De Roze Tas.

13 sep

Ik kamp vanaf gisteren officieel met een serieus dilemma. En ik kom er niet uit. Het gaat om een tas. Een roze. Van leer. En niet zomaar een tas. Neuh, het is een tas van Marc Jacobs, mijn favoriete ontwerper. So far so good. Het addertje onder ’t gras? De prijs. 500 euries kost ‘ie. Dat is geen adder meer, dat is een gróte slang.

tas

Het gedonder begon gisteren in De Bijenkorf. Ooit had ik op een avond aan vriendje M. beloofd dat ik met hem mee zou gaan als meneer een nieuwe wintergarderobe nodig had. Inderdaad, mijn reputatie als meestershopper was me vooruit gesneld. En U begrijpt dat ik ook maar al te graag andere mensen gewild en ongewild modeadvies geef. Na ja, in het geval van vriendje M. is het juist gewild.

Goed. En daarom bevonden we ons rond een uur of drie zaterdagmiddag in De Bijenkorf. Om bij de herenafdeling te belanden, moet je wel eerst door de tassenafdeling. En daar zag ik ‘m; de roze tas. Als een idioot stormde ik erop af. ‘Oh, wat is íe mooi’,  stond ik tegen de tas te roepen.  Vriendje M. stond inmiddels naast me en glimlachte iets te gemeen. ‘Hij past bij je’, voegde hij er aan toe. Om het net wat erger te maken, want echte accountant en ecnonoom als ‘ie is, had hij allang het prijskaartje bekeken.

Dat had ik ook. En daarom legde ik ‘m met spijt terug. ‘Denk erover na. We zijn hier nog lang niet weg’ zei vriendje M. geruststellend. Ik knikte. ‘En om het half uur ga ik je pesten met die tas,’ voegde hij eraan toe. Het was duidelijk; vriendje M. begon die instant verliefdheid vermakelijk te vinden. Gelijk had ‘ie wel, want de tas bleef maar in mijn hoofd zitten.

Ook na een paar uur later toen ik vriendje M. warempel een spijkerbroek, een stoere jas, fijne paarse overhemden en bijpassende groene en paarse truien had aangesmeerd. Ik dacht er zelfs over na nadat ik ook verliefd was geworden op een kobaltblauwe winterjas van Bruuns Bazaar, die ik vervolgens wel kocht. Per slot van rekening moet je er ook in de winter een beetje leuk en elegant uitzien als je de voordeur uitstapt.  En die roze tas past nu eenmaal niet bij een kobaltblauwe jas. Ten minste, dat hield ik mezelf voor.

Maar vlak voor we uit De Bij vertrokken, hield ik de tas nog één keer in mijn armen. ‘Joh, denk erover na. En anders haal je ‘m deze week op’ zei vriendje M. ‘Want zo’n roze tas van dié prijs wordt nou niet meteen verkocht.’ En dat is ook zo.  Zelfs een big spender als ik moet hier over nadenken. Want 500 euries voor een laptop? Helemaal gerechtvaardigd. Voor een vakantie? Prima. Of een mooi meubelstuk? Volstrekt legitiem.

Maar een tas? Aan de andere kant heb ik dit ook wel eens gehad met een tas van Gucci in Florence die maar liefst 1600 euries moest opbrengen. Toen ik me bedacht dat ’t toch voor sommige mensen een maandsalaris is, heb ik ‘m maar terug gezet. Wel met pijn in mijn hart overigens. En ik denk nog steeds vaak aan die tas. Net als dat exemplaar van Marc. En dus heb ik vandaag even geen idee of ik ‘m wel of niet ga kopen. Denkt U even met me mee over dit dilemma?

15 Reacties to “De Roze Tas.”

 1. Marije september 13, 2009 bij 7:11 PM #

  te duur 😉

 2. Margit september 13, 2009 bij 9:19 PM #

  Dit is ernstig. Ik heb het zelf ook gehad. Zo’n 1,5 jaar geleden en NOG BEN IK DIE TAS NIET VERGETEN! Steeds als ik die winkel voorbij loop, loer ik stiekem even naar het schapje waar ‘mijn’ tas stond. Ja stond. Want inmiddels heeft ‘mijn’ tas plaats moeten maken voor een nieuwe voorraad. Tot op de dag van vandaag denk ik bij elke tassenwinkel aan ‘mijn’ tas, maar stiekem ben ik ook wel bij dat ik die 400 euries (ok, die van mij was iets goedkoper) toen niet heb uitgegeven…

 3. danielle september 14, 2009 bij 11:02 AM #

  @Marije. jammer, maar een waarheid als een koe.

  @Margit. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die kampt met dit dilemma. Want zowel 400 als 500 euries is nogal een bedrag 😉 Welke kleur was die van jou?

 4. Pieter september 14, 2009 bij 12:07 PM #

  Ik vind dit ook erg duur maar hoop niet dat je over tien jaar depressief wordt van al deze ‘ontweken aankopen’.
  Daarom: misschien is het een idee om iedere maand een klein bedragje opzij te zetten in een spaarpotje of op een speciale rekening en dan als je weer es langs zo’n tas loopt mag je t enkel van die speciale rekening/dat speciale spaarpotje kopen. Zo vermijd je dat je je schuldig voelt over de prijs misschien? Je zou dan namelijk kunnen zeggen:”Ja, ik weet het het is 500 euro, maar ik heb er voor gespaard!” Een soort verwen-spaarpotje dus, voor de echt speciale aankopen. 😀
  Sorry, ben in een pragmatische beu merk ik. 😉

 5. Pieter september 14, 2009 bij 12:08 PM #

  beu = bui LOL

 6. danielle september 14, 2009 bij 2:20 PM #

  dat is een superidee! misschien begin ik d’r deze week al mee …

  * doet opeens ook aan pragmatische beuen * 😉

 7. Margit september 14, 2009 bij 4:53 PM #

  De kleur? Blauw/grijs. Ja, vergeleken bij roze denk je misschien ‘saaaaaai’… Maar dit was zo’n stijlvolle kleur die echt o-v-e-r-a-l bij past! Chic, stoer, netjes, sportief. Echt een tas die je wél 24/7 kunt gebruiken. Hm… Ach, ik mag niet ontevreden zijn. Ik ben namelijk super happy met mijn huidige tas!

 8. danielle september 14, 2009 bij 10:14 PM #

  Ah, ik denk dat ik weet welke kleur je bedoelt en oh hemel, dat maakt zo’n keus nog zwaarder. Want zo’n tas die overal bijpast … Ik zou voor mezelluf echt wel een heul goede reden moeten verzinnen om ‘m niet aan te schaffen.

  Maar gelukkig dat de huidige tas alles goedmaakt!

 9. Renate oktober 2, 2009 bij 9:43 PM #

  Hmmm, ik ben verliefd geworden op een paars (lak) tasje. Ik ben ook nog in dubio wat te doen…….. Tips?

 10. danielle oktober 3, 2009 bij 9:20 AM #

  Oh jee, ik herken ’t dilemma maar al te goed?

  Maarre, hoeveel euries kost ‘ie?

 11. Melissa november 24, 2009 bij 1:51 AM #

  Ik heb precies hetzelfde. Alleen dan bij een tas van YSL. Die maar liefst bijna 1000 euro kost. Onbereikbare liefde, maar toch blijf ik er maar aan denken…
  Ik kan het doen als ik de rest van de maand witte bonen met tomatensaus uit blik eet. Maar dan denk ik ook, voor die 1000 euro kan ik mijn hele garderobe vernieuwen in H&M stijl.

 12. danielle november 24, 2009 bij 8:46 PM #

  Ik weet precies hoe je je voelt. Weet je, uiteindelijk zou je gewoon zo’n tas moeten winnen of krijgen van een gul persoon … Dan is ’t dilemma in één keer opgelost!

 13. Melissa november 25, 2009 bij 1:23 AM #

  En heb jij je roze Marc Jacobs nou?

 14. danielle november 25, 2009 bij 10:04 AM #

  Helaas … Ik heb ‘m laten liggen en nu is ‘ie weg!

  *Snik*

  Een schrale troost: begin volgend jaar ga ik naar NY en dan kan ik misschien een andere MJ-tas vinden die wel bij mijn blauwe jas past 😉

  Heb jij nog een andere tas op de kop getikt?

 15. Melissa november 28, 2009 bij 11:01 PM #

  Nee, mijn oude tas is nog prima. Als ik een nieuwe koop, dan is het die van YSL. Succes bij het vinden van een MJ tas, in New York moet dat toch wel lukken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: