De Frans-Ierse Oorlog.

13 nov

Niets vermakelijkers dan een diplomatieke rel. Dit maal tussen Ierland en Frankrijk. Gaat het om landsgrenzen? Pas du tout. De invoering van de EU-grondwet? Bloody hell no! Het feit dat de Fransen weer eens klagen over de belabberde Ierse culinaire staat van dienst? Don’t think so. Lieve mensen, het gaat om een VIP-box. That is, als het niet om een hoax gaat.

nico

Maar we gaan er niet van uit, want dit verhaal is simpelweg te onderhoudend. In het kort? Preseident Sarkoxy van Frankrijk besloot namelijk dat hij het wel eens aardig vond om de interland tussen Frankrijk en Ierland te aanschouwen in het prachtige Ierland. Verdorie, wat een eer voor die Ieren. Meneer Sarkozy besluit Parijs te verlaten om een wedstrijd te kijken op godbetert het continent met de allerslechtste keuken denkbaar. Hallo, dan is het toch niet zo vreemd dat je het zaakje eens goed wilt aanschouwen in een VIP-box.

Want als president een beetje tussen het Ierse gepeupelte zitten? Geen denken aan. Daarbij is het natuurlijk wel de bedoeling dat alle Ieren de beste man een beetje goed kunnen zien. Zo’n hoog bezoek maken ze daar vast niet vaak mee, n’est ce pas? En dus kreeg één of andere hoge ambtenaar de opdracht dit eens te gaan regelen. Had hij ook weer wat te doen.

‘Up their bloody French ass,’ moeten de Ieren hebben gedacht en gaven vervolgens schriftelijk een iets andere invulling aan het begrip ‘VIPbox’ dan de Franse jongens. Of de Fransosen een VIP box blieften van 30 of van 60 centimeter. Hing maar net af wat voor uitzicht Sarkozy zin an had. En daar zijn de Fransoosjes op z’n zachtst niet trés content mee. Ze dreigen nu op het hoogste niveau die stoute, stoute Ieren aan te pakken. En die VIP-box? Die willen ze niet meer. Sarkozy heeft laten weten in Parijs te blijven. Lekker puh!

En die Ieren? Hen interesseert het geen ruk. Die wachten hoogstwaarschijnlijk al jaren voordat ze zich weer konden wagen aan een goed potje Fransen beledigen.

Ok lieve mensen, hoax of niet, het wordt even tijd om even te schuddebuiken van het lachen om vrijdagmiddag. Klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: