I love New York

9 feb

Het motto van New York is: I love New York. En na een lang weekend in diezelfde stad kan ik niet anders dan het daar volmondig mee eens zijn. Want oh boy, wat was het daar dolle pret.

Het begon allemaal afgelopen woensdagochtend. Vanaf Schiphol vertrokken mijn ouders, vriendlief en ik met ’t vliegtuig naar The Big Apple. Geen grote straf, want het enige wat we hoefden te doen was op onze stoelen zitten en filmpjes en tv-series kijken. Onderwijl een happie eten en een wijntje drinken en voor we het wisten landen we op JFK in New York. Best aardig, gezien mijn staat van moeheid.

En dat landen op Amerikaanse bodem ging best aardig. Amerikaanse douanebeamten staan niet bekend als de aardigste mensen ter wereld, maar ze waren – niet schrikken- best vriendelijk. Maar dat kan ‘m ook liggen aan een Esta-formulier wat je al voor je Amerikaanse reis thuis kan invullen. Aan de hand van dat digitale formulier wordt bepaald of jij toestemming krijgt om naar de VS te vliegen. Dus niet grappig zijn en antwoorden dat je een terroristisch verleden hebt, want dan kom je geheid ’t land niet meer in.

Maar goed; ik had toestemming. Maar goed, ik heb dan ook geen terroristisch verleden. En de rest ook. Maakt het wel zo makkelijk. Zelfs de koffers arriveerden daarna ook nog snel snel. U begrijpt; onze toegang tot NY was nog nooit zo gladjes verlopen. Ook de gereserveerde taxi kwam zelfs op tijd aanrijden. En dat betekende weer dat we ook weer snel in NY waren.

En het was fijn om daar weer te zijn. First, omdat niets natuurlijk tegen de skyline van Manhatten opkan. Twee, omdat de stad nooit slaapt. Altijd en overal is het druk. Dat is best gezellig. Zeker als je op de zestiende verdieping van het Waldorf Astoria slaapt, want daar is het wel lekker rustig.

Weten hoe de rest was? Lees dan hier even verder …

En dan doen we in het kader van NY nog even dit clippie d’r in:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: