Beesies, WK-handjes en Bavaria-jurkjes voor de meisjes

12 jun

‘He, er hangen beesies aan die lamp,’ riep een vriend van vriendlief gisteravond die samen met z’n vriendinnetje een borrel kwam doen. Geschokt keek ik naar boven. En verrek, daar hingen ze: de langwerpige fluffy beesies. Die krengen die de AH bij zoveel euro aan boodschappen weg geeft. En lelijk dat ze zijn. Geldt overigens voor de meeste WK-gadgets.

Maar kijkt U hier eens naar en lees dan even verder.

Hebt U nu goed dit afgrijselijke ding van dichtbij bekeken, dan kunt U wellicht ook constateren dat ‘ie een partij afzichtelijk is. Beesies? Belachelijke naam voor een ding dat gewoon de langere, grotere versie is van een wuppie. En die was al het toppunt van lelijkheid.

Dan hebben we nog die WK-handjes van super Dirk van der Broek. Niet om aan te zien, maar kinderen vechten erom. Daarom ben ik altijd zo vriendelijk de zakjes met daarin de klaphandjes in één van de jaszakken van de kinderen te laten glijden. Wek ik meteen de indruk een kindervriend te zijn, doen ouders een stuk aardiger tegen me en ben ik één keer van die onzin af.  Daar scoor je mee, om maar even in voetbaltermen te blijven.

Naast van die kleine flutdingetjes waar je dus echt helemaal niets aan hebt, behalve ze dan aan een lamp te hangen, heb je ook nog die zogenaamde ‘nuttige’ gadgets. Die zijn nog véél erger. Zie maar eens met goed fatsoen een lelijk – let op- kratkussen in de vorm van een rechthoekige, gele cracker te dumpen. Je man kijkt je over een jaar nog boos aan, ‘want dat zat zo lekker op het krat.’

En daarom negeer ik die dingen. Schijnt dat andere vrouwen dat ook proberen te doen. Soms is er alleen geen ontkomen aan de oranje versierselen. Zo riep ’t vriendinnetje van dat vriendje gisteravond dat die man van haar een oranje slinger in de kamer had opgehangen. ‘Wat moet ik doen?’ vroeg ze. ‘Doorknippen,’ antwoordde ik meteen.’Wat leuk, dan heb je twee slingers!’ riep vriendlief enthousiast.

Inderdaad, tegen zoveel logica is niets in te brengen.

Toch gloort er – zelfs voor mij- hoop aan het einde van de gadget-tunnel. En dat heet het Bavaria-jurkje. Een oranje mouwloos gedrapeerd jurkje tot op de knie met een rood-wit-blauw-ceintuur. De voetbalvrouw du moment, onze eigen Sylvie van der Vaart, heeft d’r al heel beeldig in geposeerd. Het is een hit.

Schijnt dat sponsor van ’t nationaal elftal, Heineken, een beetje boos was op Bavaria. Was ook nog sprake van dat die jurkjes én Sylvie van der Vaart een stadionverbod zou moeten krijgen. Niet doorgegaan overigens. En dat terwijl Heineken gewoon had moeten toegeven dat zij de boot hadden gemist en dat niemand in dat heule grote hoofdkantoor ook maar één seconde had gedacht aan de idee dat je ook wel eens iets léuks op de gadget-markt kan brengen.

Iets origineels. En iets voor vrouwen. Want laten we eerlijk zijn. Wij vrouwen zijn op dit vlak veel te lang genegeerd. Daarom zitten wij opgescheept met lelijke beesies, slingers en klaphandjes in onze woonkamers.  Bedacht door mannen, voor mannen.

Daarom zeg ik: trek die Bavaria-jurkjes maar aan, verwijder die beesies, slingers en andere oranje onzin uit je huis en mail Heineken plat met de vraag of zij volgend jaar oranje Gucci hakken als gadget weggeven. Hebben we na het WK ook nog wat aan. En hoeven niet bevestigd te worden aan een lamp.

Update: Al moet Heineken de marketing volgend jaar dan wel wat strakker vormgeven dan Bavaria.

Plaats een reactie